Tämä kirjoitus on kolmiosaisen sarjan toinen. Lue ensin ensimmäinen, viimeisenä viimeinen.

3. Huonosti kuvaavat otsikot

Tähän tunnustan syyllistyneeni, mutta perustellusti. Nielsen sanoo, että otsikon sanat ovat keskimäärin koko tekstin tärkeimpiä. Samaa mieltä olen minä, joten useimpien kirjoitusteni otsikoita hion vielä tavallista tekstiäkin enemmän. Edellisen kirjoitukseni otsikkoa pohdin noin kaksikymmentä minuuttia, mikä omalla tavallaan näkyy lopputuloksesta.

Otsikon tehtävähän on kuvata itse tekstiä, joten loogisesti otsikot ovat osapuilleen yhtä informatiivisia kuin muukin sisältö.

Tämän kirjoituksen tullessa julki kolmen peräkkäisen tekstin otsikko viittaa aika selvästi tiettyyn aihepiiriin. Se on sattumaa.

4. Linkit eivät kerro, minne ne johtavat

Linkkejä olen käyttänyt melko vähän, ja mielestäni suhteellisen läpinäkyvästi. Vuodatus.netissä linkkien kanssa on ongelma, vieraillut eivät erotu muista. Vika saattaa toki olla korjattavissa, en vain ole osannut muokata sivupohjaa oikein.

5. Vanhat hyvät kirjoitukset katoavat arkistoon

Tällä hetkellä sivun oikeassa laidassa on laatikko kymmenelle vähän vanhemmalle omasta mielestäni onnistuneelle tai muuten vain kiinnostavalle kirjoitukselle. Linkkilaatikon luomisen jälkeen olen tosin vain noin kerran jaksanut sitä päivittää, vaikka valinnanvaraakaan ei vielä pitäisi liiaksi olla. Käsin lisääminen on hankalaa, ja valitseminen vielä vaikeampaa.

Sitten joskus, kun kirjoituksia on paljon, voisi eri kategorioiden, tyylilajien ja aikakausien huiput listata. Samoin lyhimmät, pisimmät ja huonoimmat. Informatiivisimmat.

6. Kalenteri on ainoa navigaatioväline

Kalenterin lisäksi blogissani pääsee käsiksi aikaisempiin kirjoituksiin edellissä kohdassa mainittujen listojen ja kategorioiden kautta. Tai pääsisi, mutta kategoriat eivät oikein toimi, tai ainakaan toimi oikein. En ole toiminnon logiikkaa vielä ymmärtänyt. Jos joku sen selvittää, kertokoon minulle. Tekstien luokitteluun en ole juuri panostanut, koska siitä ei nykyisellään ole mitään hyötyä.

Viimeiset kiusaukset ja lopullinen tuomio seuraavassa jaksossa!