Tämän kirjoituksen kolmesta osasta ensimmäinen ja toinen on syytä lukea ennen kolmatta.

7. Epäsäännöllinen julkaisutahti

Elämäni ei ole säännöllistä, miksi bloginikaan olisi? Toisaalta tiukka postaus per päivä -tahti voisi tuoda kauan kaivattua rutiinia arkeeni. Vakavasti puhuen se taitaa olla hankittava jostain muualta, ja todennäköisesti tiheys asettuu noin kolmeen kirjoitukseen viikossa.

Se, että kirjoittaisin jatkossa blogiini hyvin usein, on itse asiassa mahdotonta. Jos minulle tapahtuisi paljon jännittäviä asioita, ei minulla olisi aikaa kirjoittaa. Ja kun ei tapahdu, ei ole mitään, mistä kirjoittaa. Tällä hetkellä täytän tyhjiötä kirjoittamalla blogiini blogistani, mutta näin ei voi jatkua.

8. Aiheiden sekoittaminen

Blogissani on ainoastaan yksi aihe, vaikken siitä juuri mitään kerrokaan. Tätä kohtaa vastaan en ole rikkonut.

9. Sen unohtaminen, että kirjoittaa tulevalle pomolleen

Olen ottanut asian huomioon kahdella tavalla. Ensinnäkin pidän henkilöllisyyteni täysin tunnistamattomissa. Toiseksi en missään vaiheessa aio julkaista mitään, mitä voisin myöhemmin hävetä. Ja olen aika herkkä häpeämään.

Kirjoitan tulevalle itselleni. Ei, nykyiselle.

10. Blogipalvelun omistaman verkkotunnuksen käyttäminen

Vuodatus.net omistaa verkko-osoitteeni ja blogini, ja niiden mukana ajatukseni. Vuoden ensimmäisenä päivänä harkitsin ensimmäisen kerran ilmaisen blogipalvelun kahleista vapautumista. Ensimmäinen askel on otettu, ja siitä ratkaisevasta lupaan tiedottaa etusivulla. En ihan vähään aikaan kuitenkaan.

Subjektiivinen lopputuomio

Kaiken, mihin en ole syytön, olen tehnyt tahallani.