Nyt kun vihdoin blogiinkirjoitustahtini on muuttunut siedettäväksi, joudun turvautumaan aiheissa menneeseen, kun en kirjoittamiseltani mitään ehdi tekemään. Tai sitten tämä seuraava vain on niin merkittävää.

Viikko sitten ostin lentoliput New Yorkiin. Erikoista tämä on ainakin seuraavista syistä:
  1. En ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella.
  2. Enkä itse asiassa missään muualla kuin Iberian niemimaalla ja Ruotsi-Suomessa.
  3. Tein päätöksen lähtemisestä muutamassa tunnissa.
  4. Lähden kesken lukukauden.
  5. En lähde yksin.
Kuulin Finnairin lipputarjouksesta alkuiltapäivästä, mietin asiaa, ja illalla puolivakavissani kyselin irkissä kiinnostuneita. Niitä yllättäen löytyikin muutama. Matka oli tehtävä marraskuun aikana, viikko tuntui sopivalta ajalta, ja ainoa kiinnekohta kalenterissa oli killan vuosijuhla, joten oli helppo päättää matka-ajaksi viikko juuri sitä ennen. Seuraavana aamuna lippuja varatessa olin kuitenkin jo epätoivon partaalla, kun alennusliput olivat aiotulta menopäivältä loppuneet. Lähdön aikaistaminen parilla päivällä onneksi auttoi.

Nyt minulla on ainakin jotain, mitä odottaa pitkin syksyä, ja hyvä syy tehdä kerrankin koulutöitä jo ennen deadlinea. Tarkemmalle suunnittelulle on onneksi reilusti aikaa, eikä sitä oikein voi aloittaakaan, ennen kuin koko seurue saadaan 500 kilometrin säteen sisään toisistaan.