Sain tänään luetuksi kirjan, Orson Scott Cardin Ender's Gamen. Ensimmäisestä lukukerrasta on aika tarkkaan kahdeksan vuotta. Ei mikään ihme, että yksityiskohdat olivat päässeet hyvin unohtumaan. Mutta lukukokemus taisi nyt olla vähintään yhtä vahva kuin viimeksi. Ainakin lukeminen sujui nopeasti, muutamalla istunnolla sunnuntai-illasta keskiviikkoaamuun. Jatko-osan avaan kohta. En tosin kirjaa, vaan tiedoston.
 
Tämä oli nimittäin ensimmäinen kirja, jonka luin kokonaan tietokoneen ruudulta, tekstitiedostosta. Eikä se ollut ollenkaan huono tapa. Suurin etu fyysiseen kirjaan verrattuna oli toki se, että kirja kädessä makoillessa nukadan niin kovin helposti, vaikka ei aivan hirveästi väsyttäisikään. Tietokoneen ääressä pysyn tajuissani vähän paremmin.

Kirjan juonesta on turha kertoa mitään, mutta sen maailmasta sen verran, että se sijoittuu muutaman sadan vuoden päähän tulevaisuuteen, kun ihmiset jo hallitsevat lähes valonnopeuksisen avaruuslennon. Lisäksi on kehitetty verkot, "nets", joissa ihmiset voivat tietokoneiden välityksellä osallistua erilaisiin keskusteluihin omalla nimellään tai anonyymisti ja saada kirjoituksensa parhaimmmillaan miljoonien lukijoiden kommentoitavaksi. Alkoipa näillä kirjoituksilla olla huomattavaa vaikutusta yleiseen mielipiteeseenkin. Aika huima ennustus kirjalta, joka on sentään kirjoitettu yli 20 vuotta sitten!

Lisäksi tänään oli kiva huomata, että vaikka loukkasinkin käteni eilen, jalat kelpasivat vielä juoksemiseen.

Melkein sain tämän merkinnän kirjoitettua kiinnittämättä lainkaan huomiota puolentoista kuukauden taukoon. Mutten ihan!