Saavuin äsken viikon ensimmäiseltä keikalta. Huomenna lisää. Nyt esiintyjä oli keski-ikäinen mies, jonka tarkasta iästä tuli keikan jälkeen keskustelua, ja innostuin tarkistamaan sen – kohta 47 vuotta – ja myös sen, milloin hän oli tasan kaksi kertaa minua vanhempi – päivälleen kolme vuotta sitten. Valitettavasti tuo 5.4.2003 ei ollut mitenkään erikoinen, vain lauantai, josta ei kalenteriin jäänyt ainuttakaan merkintää.

Illan pääesiintyjää lämmitteli täysin tuntematon yhtye nimeltään The Boyfriends. Tosin nähdessäni ensimmäisen vilauksen varsin epätyypillisen brittipopparin näköisestä laulajasta tajusin vihdoin, että tämähän oli juuri se yhtye, joka ei soittanut ainuttakaan coveria kesällä 2004 Semifinaalin Suedefestissä, vaikka kovasti odotin.

Ja pääesiintyjähän oli Morrissey, neljän viime vuoden ykkösbändini sooloileva laulaja. Saara tunnusti saaneensa Jari Sillanpään keikalta mukaansa Jarin yleisöön heittämän kruunun, nokitan Morrisseyn paidanriekaleella. Vaaleanpunaisella, Stockmannilta ostetulla. Kuvaa ei ole tulossa.