Opiskelukavereistani usea on lähdössä vaihtoon, ja vaihdosta on luonnollisesti kiva kirjoitella kuulumisia blogiin. Lähes kaikilla lähtijöillä sellainen jo onkin, vaikka useimmissa käsitellään vielä matkavalmisteluja. Oma blogini puolestaan on hiljentynyt melkein täydellisesti, jopa blogin aloittamisen vuosipäivän jätin huomioimatta.

Muiden blogeista sain kuitenkin kimmokkeen herätellä omaakin kirjoittamistani henkiin, mutta mistä blogiin sisältöä? En ole lähdössä vaihtoon, en ulkomaille harjoitteluun, en edes lomamatkalle aivan lähiaikoina. Istun päivät tietokoneen ääressä töissä ja illat mietin tapoja välttää puolipakolliset viikonloppureissut pohjoisempaan Suomeen. Seuraava poikkeama arkirutiiniin on tulossa elokuun lopussa, kun olen viikon virkavapaalla — kertausharjoituksessa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen siitä kirjoittamaan.

Itse asiassa oikean kirjoitusuran löytyminen kesti noin kymmenen minuuttia, nyt toteutumistaan odottamassa on ainakin viisi jutunjuurta. Toisaalta juuri aiheiden kasaantuminen ja parasta ennen -päivien ylitykset ovat aiemmin olleet syynä koko blogin tukkoon menemiselle.